Soslu Otlu Acılı Doğrama Biber Sosu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1-2 adet acı sarı cin biber
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 1,5 kilo kadar domates (Rendelenmiş)
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet nane
- 1 çay bardağı sirke
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 baş sarımsak
- İsteğe bağlı kaya tuzu
- 2 yemek kaşığı şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Domatesler rendelenir ve ocağa kaynamaya bırakılır.
- Biberler ince ince doğranır.
- Kaynayan domatesin üzerine biberler eklenip biraz da onlarla kaynatılır.
- Sarımsaklar doğranır ve kaynatılan domates ve biberin içine atılır.
- Sıvı yağ, sirke, tuz, şeker, maydanoz ve naneler ek edilip karıştırılır ve biraz da bu biçimde kaynatılır.
- sonrasındasında kavanozlara doldurulur ve karşıt çevrilir.
- Kısır ve köftelerin yanına sos olarak koyabilirsiniz epeyce yakışıyor. Afiyet olsun