Sonraki iOS işletim sistemi: Bu modeller muhtemelen desteklenmektedir

sıcakkafa

Yeni Üye
İOS 19'un piyasaya sürülmesi biraz zaman alacak. Apple her zamanki programına sadık kalırsa, bu, şirketin bir sonraki (muhtemelen yine çoğunlukla sanal) geliştirici toplantısı olan Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı'nı (WWDC) düzenlediği yaz aylarında – muhtemelen Haziran ayının başında – 2025'te geçerli olacaktır. Yine de yeni işletim sistemiyle hangi iPhone'ların destekleneceğine dair zaten güvenilir bilgiler mevcut. İyi haber: Görünüşe göre destekte bir değişiklik yok. Bu şu anlama geliyor: Halihazırda iOS 18 ile çalışan tüm cihazlar aynı zamanda iOS 19'u da alacak. En azından, bilgilerini Apple'ın kendisinden aldığı iddia edilen Fransız Apple blogu iPhoneSoft.fr'deki kaynaklar bunu iddia ediyor.

Reklamcılık

iOS 19'u hangi modeller çalıştıracak?

Buna göre iOS 19 desteği, 2018 sonbaharında piyasaya sürülen iPhone XR, XS ve XS Max ile zaten başlıyor. 2022'den itibaren 2. nesilden itibaren tüm SE modellerinin iOS 19 ile çalışması gerekiyor. Ayrıca iPhone 11, 12, 13, 14 de mevcut. , 15 ve tabii ki 16 adet, Standart, mini (12, 13), Pro, Pro Max ve Plus (14, 15, 16) versiyonlarında. Bu, Apple'ın bir kez daha çok sayıda eski cihaz kullanıcısının en yeni işletim sistemine erişmesine izin vereceği anlamına geliyor. Ancak her zaman olduğu gibi, tüm işlevlerin tüm cihazlarda mevcut olmaması beklenebilir. Bu yalnızca iPhone 15 Pro ve Pro Max'te mevcut olan Apple Intelligence için geçerli değil.

Apple her zamanki rutinine sadık kalırsa, iOS 19'un geliştirici betası Haziran ayında yayınlanacak ve ardından birkaç hafta sonra genel beta yayınlanacak. Son sürümün sonbaharda – genellikle Eylül ayında – çıkması bekleniyor. O zaman iPhone 17'nin bu yıl özellikle ilgi çekici olabilecek dört farklı modelle piyasaya çıkması muhtemel.

İşin geciktiği bildirildi

Henüz iOS 19'daki belirli yenilikler hakkında pek bir şey sızdırılmadı. Apple'ın sesli asistan Siri'de artık iOS 18 ile uygulanamayacak büyük değişiklikler planladığı açık görünüyor. Ancak genel gecikmeler yaşanabilir. Aralık ortasında, tanınmış Bloomberg gazetecisi Mark Gurman, iOS 18'deki yapay zeka işlevleri nedeniyle Apple'ın iOS 19'u geliştirmenin başlangıcına gelindiğinde geride kaldığını duyduğunu iddia etmişti.

“İOS 18'den iOS 18.4'e özelliklerin kademeli olarak sunulmasının, iOS 19 için planlanan bazı özelliklerde gecikmelere neden olduğunu duymaya devam ediyorum.” Bu aynı zamanda bir sonraki işletim sistemi döngüsünde işlevlerin daha yavaş sunulmasına da yol açacaktır. “Apple mühendislerinin normalde bir sonraki işletim sistemiyle meşgul olmalarına rağmen iOS 18 projeleri üzerinde çalışmaları gerekiyor.” Bu nedenle, iOS 19'un yeni özellikleri yalnızca kademeli olarak (örneğin iOS 19.3 ve hatta 19.4'e kadar) alacağı düşünülebilir.

(bsc)