Soğan Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Bu tanım aslımda kırmızı soğan ile yapılır görselliği de aslında daha hoş durur ben beyaz soğanla denedim oldukcata hoş oldu.
- 3 adet soğan (genelde kırmızı soğan ile yapılır ben beyazla yaptım)
- 1 su bardağı sirke
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 şu bardağı su
- 3 -4 diş sarımsak
- Limon
Not EkleTarifi Yazdır
Bu tanım aslımda kırmızı soğan ile yapılır görselliği de aslında daha hoş durur ben beyaz soğanla denedim oldukcata hoş oldu.
- Soğanları soyduktan daha sonra yarım ay biçiminde doğruyoruz bir kaba alıp tuzumuz ekleyip 10 dk kadar ovalım.
- Başka bir kapta şeker ve suyu karıştıralım.
- Küçük kavanozlara soğanları bastırarak sıkı sıkı ortalarda boşluk kalmayacak biçimde dolduralım (ben küçük konserve kavanozu tercih ettim)
- Aralara bir kaç dış sarımsak ekledim lezzet versin diye.
- Üzerine şekerli su olan karışımı dökelim. Su az gelirse olağan şu destek yapalım.
- Her kavanozun en üstüne 1 dilim limon ekledim kapağını güzelce kapatalım 1 gün aykırı çevrilmiş biçimde bekletelim. Sızma varmı diye denetim edelim.
Hepinize afiyet olsun.