Soğan Turşusu Görüntülü

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Soğan Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet soğan (genelde kırmızı soğan ile yapılır ben beyazla yaptım)
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 şu bardağı su
  • 3 -4 diş sarımsak
  • Limon
Soğan Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Bu tanım aslımda kırmızı soğan ile yapılır görselliği de aslında daha hoş durur ben beyaz soğanla denedim oldukcata hoş oldu.

  1. Soğanları soyduktan daha sonra yarım ay biçiminde doğruyoruz bir kaba alıp tuzumuz ekleyip 10 dk kadar ovalım.
  2. Başka bir kapta şeker ve suyu karıştıralım.
  3. Küçük kavanozlara soğanları bastırarak sıkı sıkı ortalarda boşluk kalmayacak biçimde dolduralım (ben küçük konserve kavanozu tercih ettim)
  4. Aralara bir kaç dış sarımsak ekledim lezzet versin diye.
  5. Üzerine şekerli su olan karışımı dökelim. Su az gelirse olağan şu destek yapalım.
  6. Her kavanozun en üstüne 1 dilim limon ekledim kapağını güzelce kapatalım 1 gün aykırı çevrilmiş biçimde bekletelim. Sızma varmı diye denetim edelim.
    Hepinize afiyet olsun.
Soğan Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı