Şipşak Kapya Biber Turşusu (Zeytinyağlı)

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Şipşak Kapya Biber Turşusu (Zeytinyağlı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo kapya biber
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 3 adet orta uzunluk domates
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 ,5 baş sarımsak
Şipşak Kapya Biber Turşusu (Zeytinyağlı) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Biberlerimizi yıkayıp ayıklayıp doğrayalım ( ben orta uzunluk yaptım siz isterseniz daha büyük yahut daha küçük yapabilirsiniz )
  2. Geniş bir tencereye zeytinyağı, sirke, su ve tuzu ekleyip ocağa alalım karıştırarak kaynatalım.
  3. Kaynadıktan daha sonra kapya biberi, sarımsağı, şeker ve rendeden geçirdiğimiz domatesleri ek edip karıştıralım orta ateşte yaklaşık 10 dakika pişirelim ( epeyce pişirmeyelim canlı olması daha lezzetli oluyor )
  4. Su olarak dereotu ve maydanozu da ek edip karıştıralım.
  5. Önceden hazırlamış olduğumuz kavanozlara sıcak sıcak koyup kapağını kapatıp aykırı koyalım ( kavanoz kapağı yeni olacak arkadaşlar )
  6. 1 gün boyunca o form kalacak sızıntı varmı diye akabinde turşumuzu serin bir yere koyalım İsterseniz 2 gün daha sonra turşuyu açıp yiyebilirsiniz açtığımız turşuyu buzdolabında koruma edelim deniyeceklere şimdiden afiyet olsun
    😊
    .
Şipşak Kapya Biber Turşusu (Zeytinyağlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı