Şipşak Kapya Biber Turşusu (Zeytinyağlı) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kilo kapya biber
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
- 3 adet orta uzunluk domates
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
- 1 ,5 baş sarımsak
Not EkleTarifi Yazdır
- Biberlerimizi yıkayıp ayıklayıp doğrayalım ( ben orta uzunluk yaptım siz isterseniz daha büyük yahut daha küçük yapabilirsiniz )
- Geniş bir tencereye zeytinyağı, sirke, su ve tuzu ekleyip ocağa alalım karıştırarak kaynatalım.
- Kaynadıktan daha sonra kapya biberi, sarımsağı, şeker ve rendeden geçirdiğimiz domatesleri ek edip karıştıralım orta ateşte yaklaşık 10 dakika pişirelim ( epeyce pişirmeyelim canlı olması daha lezzetli oluyor )
- Su olarak dereotu ve maydanozu da ek edip karıştıralım.
- Önceden hazırlamış olduğumuz kavanozlara sıcak sıcak koyup kapağını kapatıp aykırı koyalım ( kavanoz kapağı yeni olacak arkadaşlar )
- 1 gün boyunca o form kalacak sızıntı varmı diye akabinde turşumuzu serin bir yere koyalım İsterseniz 2 gün daha sonra turşuyu açıp yiyebilirsiniz açtığımız turşuyu buzdolabında koruma edelim deniyeceklere şimdiden afiyet olsun