Sıcak Suyla Acı Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım kilo biber
- 1 çay bardağı sirke
- 2 tatlı kaşığı turşuluk tuz
- 8-9 diş sarımsak
- Kaynar su
Not EkleTarifi Yazdır
- Biberleri saplarından ayıklayıp yıkayın.
- Kavanozun en altına 1-2 diş sarımsak koyun.
- Yarısına gelecek kadar biberle doldurun yeniden 1-2 sarımsak koyun.
- Kavanozun geri kalanını biberle doldurun. Bu ölçülerde benim 2 adet 500” gram lık kavanoz oldu.
- Üzerlerine yarım çay bardağı sirke ve bir tatlı kaşığı tuz ekleyip kaynar su ek ediyoruz.
- Kapağını kapatıp serin yerde koruma edebilirsiniz. Afiyet olsun.