Semizotu Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- -2-3 kilo semizotu
- 4-5 baş sarımsak
- 4-6 adet acı sivri biber (İsteğe bağlı artırıp azaltabilirsiniz)
- Her kavanoza 1yemek kaşığı üzüm sirkesi
- Her kavanoza 1 çay kaşığı tuz
- Defne yaprağı 12-13 adet
- Cam kavanoz bir kaç tane
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce semizotlarını yeterlice yıkayın. esasen mevsimi olduğu için yalnızca 3-4saat suda bekletin. Sudan çıkarıp bir daha yeterlice yıkayın.
- Acı sivri biber ve sarımsakları 3-4yere bölün.
- Kavanoza semizotlarından biraz koyun ve ortasına acı biberlerden, sarımsaklardan ve 1-2 adet defne yapraklarından köyün ve bir daha kavanozu semizotuyla doldurun.
- Her kavanoza 1çay kaşığı (Kavanoz ölçüsüne göre değişir) tuz ekleyin ve soğuk suyu üzerine dökün ve en son 1yemek kaşığı üzüm sirkesi ekleyip kavanozun ağzını kapatın.
- En az 4-5gün ortasında turşunuz hazır. Güneş görmeyen bir yerde koruma edin. Afiyet olsun. İnşallah beğenirsiniz. Arkadaşlar orta ara açıp tuzuna baka bilirsiniz. Azsa tuz ekleye bilirsiniz.