Semizotu Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Semizotu Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • -2-3 kilo semizotu
  • 4-5 baş sarımsak
  • 4-6 adet acı sivri biber (İsteğe bağlı artırıp azaltabilirsiniz)
  • Her kavanoza 1yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • Her kavanoza 1 çay kaşığı tuz
  • Defne yaprağı 12-13 adet
  • Cam kavanoz bir kaç tane
Semizotu Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce semizotlarını yeterlice yıkayın. esasen mevsimi olduğu için yalnızca 3-4saat suda bekletin. Sudan çıkarıp bir daha yeterlice yıkayın.
  2. Acı sivri biber ve sarımsakları 3-4yere bölün.
  3. Kavanoza semizotlarından biraz koyun ve ortasına acı biberlerden, sarımsaklardan ve 1-2 adet defne yapraklarından köyün ve bir daha kavanozu semizotuyla doldurun.
  4. Her kavanoza 1çay kaşığı (Kavanoz ölçüsüne göre değişir) tuz ekleyin ve soğuk suyu üzerine dökün ve en son 1yemek kaşığı üzüm sirkesi ekleyip kavanozun ağzını kapatın.
  5. En az 4-5gün ortasında turşunuz hazır. Güneş görmeyen bir yerde koruma edin. Afiyet olsun. İnşallah beğenirsiniz. Arkadaşlar orta ara açıp tuzuna baka bilirsiniz. Azsa tuz ekleye bilirsiniz.
Semizotu Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı