Şekersiz Şeftali Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Hiç şeker kullanılmayan bu reçeli istediğiniz rastgele bir yaz meyvesi ile de yapabilirsiniz, çilek, kayısı, vişne. Kalori pahası düşük ve besleyici rafine şekersiz reçelin üretimi da hayli kolay.
1- Taneli kalsın derseniz blenderdan geçirmeyebilirsiniz.
2- Hurma özü ya da suyu bulamazsınız piştikten daha sonra bir yemek kaşığı bal ek edip yeterlice karıştırıp kavanozlara doldura bilirsiniz, balı baştan eklerseniz reçeli sulandırır tıpkı vakitte sağlıklı olmaz.
Şekersiz Şeftali Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 4 adet ya da yarım kilo şeftali
- 3 yemek kaşığı chia tohumu
- Yarım çay bardağı hurma özü ya da hurma suyu
- 1 su bardağı su (200 ml)
Not EkleTarifi Yazdır
Hiç şeker kullanılmayan bu reçeli istediğiniz rastgele bir yaz meyvesi ile de yapabilirsiniz, çilek, kayısı, vişne. Kalori pahası düşük ve besleyici rafine şekersiz reçelin üretimi da hayli kolay.
- Şeftalileri güzelce yıkayalım ve kabuğunu soyup, küp küp doğrayalım.
- Diğer tüm gereçleri de ekleyip; altı kısık ocakta kaynayana kadar ağzı kapalı, kaynadıktan daha sonra da kapağını açıp o denli kaynatmaya devam edelim ancak altı daima kısık olsun.
- İyice suyunu çektikten daha sonra biraz blenderdan geçirip, sıcak sıcak kavanozlara dolduralım ve pak kapaklar ile sıkıca kapatıp, aksi çevirip bir gün bekletelim.
1- Taneli kalsın derseniz blenderdan geçirmeyebilirsiniz.
2- Hurma özü ya da suyu bulamazsınız piştikten daha sonra bir yemek kaşığı bal ek edip yeterlice karıştırıp kavanozlara doldura bilirsiniz, balı baştan eklerseniz reçeli sulandırır tıpkı vakitte sağlıklı olmaz.
Şekersiz Şeftali Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı