Şeftali Reçeli

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Şeftali Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo şeftali
  • 7 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 kaç damla limon suyu
  • İsteğe bağlı yarım su bardağı su
Şeftali Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Şeftalilerin kabuklarını soyup içini biraz aldıktan daha sonra ince ince dilimleyin. Toz şekeri üzerine alın şayet sulu bir reçel istiyorsanız yarım bardak su ekleyin lakin olağan kıvam için suya gereksinim yok.
  2. Kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırmayın.
  3. Şeker eriyince orta ara yavaşça hafifçe karıştırarak pişirin köpük köpük olunca tereyağını ekleyin.
  4. Kıvam almaya başlayınca bir çay tabağına suyundan biraz alıp buzdolabının difriz kısmına koyun ve soğuduktan daha sonra kıvamını denetim edin.
  5. İstediniz kıvamı alınca limon suyu damlatılır 5 dk daha kaynatın ve kavanozlara doldurun sıcak koydunuz için reçeller vakumlanmış olacak bu biçimdece uzun ömürlü olacak deneyenlere afiyet olsun
    🥰
    .
Şeftali Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı