Şeftali Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kilo şeftali
- 4 su bardağı şeker
- Yarım tatlı kaşığı tereyağ yahut margarin
- Çeyrek limon suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyalım.
- Küp küp dilimleyelim .
- Ardından tencereye alıp üzerine şekeri ilave edelim. 1 gece bekletelim sonraki gün tencereyi ocağa alalım. Orta ateşte 20 dakika kaynatalım.
- Ara orta köpüklerini üzerinden alalım.
- Tereyağı ekleyip karıştıralım.
- 5 dakika da bu türlü kaynatalım.
- Limon suyunu ek edip 15 dakika daha kaynatıp altını kapatalım.
- Sıcak sıcak kavanozlara paylaştırıp kapağını kapatalım.
- Ters çevirip soğumaya bırakalım.