Şeftali Reçeli

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Şeftali Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo şeftali
  • 4 su bardağı şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tereyağ yahut margarin
  • Çeyrek limon suyu
Şeftali Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyalım.
  2. Küp küp dilimleyelim .
  3. Ardından tencereye alıp üzerine şekeri ilave edelim. 1 gece bekletelim sonraki gün tencereyi ocağa alalım. Orta ateşte 20 dakika kaynatalım.
  4. Ara orta köpüklerini üzerinden alalım.
  5. Tereyağı ekleyip karıştıralım.
  6. 5 dakika da bu türlü kaynatalım.
  7. Limon suyunu ek edip 15 dakika daha kaynatıp altını kapatalım.
  8. Sıcak sıcak kavanozlara paylaştırıp kapağını kapatalım.
  9. Ters çevirip soğumaya bırakalım.
Şeftali Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı