Şeftali Reçeli

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Şeftali Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kg şeftali
  • 5.5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu veya
  • 1-2 damla limon suyu
Şeftali Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Şeftalilerin kabuklarını soyalım.
  2. Küp küp doğrayıp üzerine beş buçuk su bardağı şekerimizi ekleyip kapağını da kapatıp ısıt ateşte kaynamaya bırakalım.
  3. sonrasındasında kapağını açın orta ara karıştıralım.
  4. 30 dakika ya da 40 dakika daha sonrasında kıvam almaya başlayacaktır.
  5. O esnada limonunu da ekleyip bir iki taşımda kaynatıp ocağın altını kapatalım.
  6. Dilerseniz sıcak sıcak kavanozlara koyup kışlık yapabilirsiniz.
  7. Dilerseniz de soğuttuktan daha sonra uygun bir kaba ekleyip dolapta koruma edebilirsiniz tadı ve şeker kıvamı tam manasıyla harika.
Şeftali Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı