Şeftali Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 kg şeftali
- 5.5 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu veya
- 1-2 damla limon suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeftalilerin kabuklarını soyalım.
- Küp küp doğrayıp üzerine beş buçuk su bardağı şekerimizi ekleyip kapağını da kapatıp ısıt ateşte kaynamaya bırakalım.
- sonrasındasında kapağını açın orta ara karıştıralım.
- 30 dakika ya da 40 dakika daha sonrasında kıvam almaya başlayacaktır.
- O esnada limonunu da ekleyip bir iki taşımda kaynatıp ocağın altını kapatalım.
- Dilerseniz sıcak sıcak kavanozlara koyup kışlık yapabilirsiniz.
- Dilerseniz de soğuttuktan daha sonra uygun bir kaba ekleyip dolapta koruma edebilirsiniz tadı ve şeker kıvamı tam manasıyla harika.