Şeftali Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kg şeftali
- 2 su bardağı toz şeker
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Seftalileri kabuklarını soyup küp küp doğrayıp tencereye alın.
- Üzerine toz şekeri döküp 1 saat kadar dinlendirin şeker sulanır suyunu salacaktır.
- Ocağa alalım orta ara nazikçe karıştıralım. Pişmeye başlayınca köpürecektir o esnada tereyağını ek edip yine pişirmeye devam edelim.
- Kapatmaya yakın limon suyunu da ekleyin yeterlice kıvam alan reçeli sıcakken kavanozlara koyup kapakları kapatalım.
- Ters çevirerek bir gece bekletip daha sonrasında serin güneş görmeyen bir yerde koruma edelim afiyetler olsun. Görüntülü anlatımı için tıklayınız