Şeftali Reçeli Görüntülü

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Şeftali Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg şeftali
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Şeftali Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Seftalileri kabuklarını soyup küp küp doğrayıp tencereye alın.
  2. Üzerine toz şekeri döküp 1 saat kadar dinlendirin şeker sulanır suyunu salacaktır.
  3. Ocağa alalım orta ara nazikçe karıştıralım. Pişmeye başlayınca köpürecektir o esnada tereyağını ek edip yine pişirmeye devam edelim.
  4. Kapatmaya yakın limon suyunu da ekleyin yeterlice kıvam alan reçeli sıcakken kavanozlara koyup kapakları kapatalım.
  5. Ters çevirerek bir gece bekletip daha sonrasında serin güneş görmeyen bir yerde koruma edelim afiyetler olsun. Görüntülü anlatımı için tıklayınız
    👇
Şeftali Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı