Şeftali Marmelatı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kg şeftali
- 3 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şeftalilerimizi yıkıyor, kabuklarını soyuyoruz ve gelişi hoş modüllere ayırıyoruz, birazda bu süper kokuya dayanamayıp hooop ağzımıza atıyoruz
- Pişireceğimiz tenceremize alıyoruz ve üzerine şekeri ekleyip en az 1 saat sulanana kadar dinlendiriyoruz.
- Ben sabahtan akşama kadar bekletti vaktiniz bolsa sizlerde bekletin .
- Dinlenen şeftalilerimizi pişirmeye başlıyoruz .
- 1,5 saat kadar karıştırarak pişirin pişirme süreci içerisinde şeftaliler düzgünce yumuşayınca blenderden güzelce geçirin .
- hiçbir pürüz kalmasın ve akabinde limon suyunu ekleyin.
- 1. 5 saat sonunda kıvamı harika oluyor başlayın kavanozlarınıza almaya sıcak sıcak ve kapağını kapatın.
- Kapağı zıt çevirerek 1 gece uyutmaya bırakın. daha sonra dolaba afiyetler olsun