Sebzeli Sos

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Sebzeli Sos Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 kg domates
  • 1 kg havuç
  • 1 kg kapya biber
  • 1 kg kornişon salatalık
  • 250 gram cin biberi (acı istemezsek olağan biber ekleyebiliriz)
  • 1 kase soyulmuş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • 1 fincan sirke
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tuz
Sebzeli Sos Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Domatesleri rondodan geçirelim.
  2. Ocakta suyunu çekip yoğunlaşması için kaynatmaya başlayalım.
  3. Bu ortada havuç, kapya biber, kornişon salatalık, cin biberi ve sarımsağı küçük küpler halinde doğrayalım.
  4. Sebzeleri yazıldığı sırayla lakin 5’er dk ortayla yoğunlaşan domatese ek edelim.
  5. En son malzemeyi koyup bir taşım kaynatalım ve altını kapatalım.
  6. Kaynar biçimde oyalanmadan kavanozlara dolduralım.
  7. Sıcak suda beklettiğimiz kullanılmamış kapaklar ile sıkıca kapatalım.
  8. Soğuyuncaya kadar denetim edelim ve gevşeme var ise sıkalım.
  9. Kapakların vakumlandığından eminsek soğuk ortamda saklayalım.
  10. Dilediğimiz mevsimde ancak yaz lezzetliyle tüketelim.
    Afiyet olsun.
Sebzeli Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı