Sarımsaklı Sos

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Sarımsaklı Sos Tanımı İçin Malzemeler

  • 25-30 diş sarımsak
  • 1 çay bardağından biraz az zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı biberiye yahut fesleğen
  • 1/2 (yarım) çay bardağı süt
  • Çeyrek limonun suyu
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı ranch sos (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı fesleğen (eğer biberiye kullandıysanız)
  • Tuz
Sarımsaklı Sos Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


bir daha ortasındakiler alternatifli olan bir tarifle geldim.Sarımsakları orta uzunluk üzere düşünebilirsiniz. Diş büyüklüğüne nazaran sayıyı ayarlayabilirsiniz.

  1. Sarımsakları ayıklarayarak zeytinyağı ve biberiye ile ( yoksa fesleğen tavsiye ederim) orta daha sonrasında kısık ateşte yaklaşık 25-30 dk pişirelim.
  2. Pişen sarımsakları soğumaya bırakalım.
  3. Soğuyan sarımsaklara sütü, limon suyunu, hardalı ve baharatları ekleyerek blender ile kıvam verelim. Bu noktada isteğe bağlı içerisine maydanoz ve dereotu da ekleyebilirsiniz.
  4. Blenderdan geçen sosumuz hazır. Makarnaya, yemeklere sos olarak kullanabilirsiniz.
Sarımsaklı Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı