Sarımsaklı Sos Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
bir daha ortasındakiler alternatifli olan bir tarifle geldim.Sarımsakları orta uzunluk üzere düşünebilirsiniz. Diş büyüklüğüne nazaran sayıyı ayarlayabilirsiniz.
- 25-30 diş sarımsak
- 1 çay bardağından biraz az zeytinyağı
- 1 çay kaşığı biberiye yahut fesleğen
- 1/2 (yarım) çay bardağı süt
- Çeyrek limonun suyu
- 1 çay kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı ranch sos (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı fesleğen (eğer biberiye kullandıysanız)
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
bir daha ortasındakiler alternatifli olan bir tarifle geldim.Sarımsakları orta uzunluk üzere düşünebilirsiniz. Diş büyüklüğüne nazaran sayıyı ayarlayabilirsiniz.
- Sarımsakları ayıklarayarak zeytinyağı ve biberiye ile ( yoksa fesleğen tavsiye ederim) orta daha sonrasında kısık ateşte yaklaşık 25-30 dk pişirelim.
- Pişen sarımsakları soğumaya bırakalım.
- Soğuyan sarımsaklara sütü, limon suyunu, hardalı ve baharatları ekleyerek blender ile kıvam verelim. Bu noktada isteğe bağlı içerisine maydanoz ve dereotu da ekleyebilirsiniz.
- Blenderdan geçen sosumuz hazır. Makarnaya, yemeklere sos olarak kullanabilirsiniz.