Sarımsak Turşusu Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- Sarımsak(kavanozun alacağı kadar)
- 300 ml kavanoz
- Hiç kullanılmamış kavanoz kapağı (önemli!!)
- 1 tatlı kaşığı tuz (kaya tuzu ya da turşu tuzu)
- Çeyrek çay bardağı kadar sirke (üzüm elma farketmez)
- Üzerini geçecek kadar içme suyu
Not EkleTanımı Yazdır
- Sarımsakları tanelerinden ayırın kabukların kolay ayrılabilmesi için üzerini geçecek kadar su ek edip yarım saat dinlendirin.
- Yarım saatin sonunda kabukları ayırıp kavanoza koyun, üzerine 1 tatlı kaşığı dolusu tuzu ekleyin akabinde sirkeyi ekleyin daha sonrasında suyu ek edin hiç kullanılmamış kavanoz kapağıyla sıkı bir biçimde kapatıp çalkalayın.
- 10 gün boyunca güneş almayan bir yerde koruma ediniz. Afiyet olsun