Salçasıyla Baharatıyla Nefis Kışlık Domates Sos Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Salçasıyla Baharatıyla Nefis Kışlık Domates Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 5 kg domates
- 300 gram kapya biber
- 200 gr acı kırmızı biber
- 1,5 çorba kaşığı biber salçası
- 1,5 çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 3 çorba kaşığı iri tuz
- 1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle biberlerimizi çekirdekleri temizlenip gelişi hoş doğrayalım.
- Domateslerimizi soyup büyük büyük doğruyalım.
- Yağımızı tencereye alalım kızdıralım .
- Biberlerimizi ekleyip güzelce kavuralım ,ondan sonrasında salçalarımızı da ekleyelim kokusu çıkana dek kavuralım.
- ondan sonrasında domateslerimizide ekleyelim .
- Tuzumuzu ,baharatımızıda ekleyelim ,yüksek ateşte kapağı kapalı bir biçimde kaynayana dek pişirelim.
- 15 dakika yüksek ateşte pişirdikten daha sonra kapağını açıp karıştıralım.
- Orta ateşe alalım tabanını tutmasın diye orta ara kapağını açıp karıştıralım.
- En son fotoğraftaki üzere pişip artık tabana çöken domatesler ateşini kısığı alıp blendırdan püre haline gelene kadar geçirelim .
- Kavanozlara dolduralım.
- Kapağını iki kez çevirip sıkıştırıp zıt çevirelim .
- 1 gece bekletip serin kuru karanlıkta 2 yahut 3 yıl bile bekleyen bir sos,deneyeceklere afiyet olsun.
Salçasıyla Baharatıyla Nefis Kışlık Domates Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı