Salamura Yaprak Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Taze yaprak
- Her kavanoz için 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- Sıcak su
Not EkleTarifi Yazdır
- Yaprakların saplarını ayıklayıp 8-10 yaprağı üst üste koyup kenarlarından içe gerçek katlayarak yuvarlak form verin ve kavanoza fotoğraftaki üzere yerleştirin.
- Kavanozun tamamı dolunca üzerine 1 yemek kaşığı kaşığı kaya tuzu ekleyip sıcak su büsbütün üzerini geçene kadar doldurun.
- Ve kapağını kapatıp aykırı çevirin.
- 1 gün bu türlü bekletin ve ondan sonrasında çevirip serin yerde saklayın buzdolabına koymaya gerek yok.
- Ben küçük kavanozlarda hazırladım her kavanoz bir yemeklik olacak biçimde kavanoz boyutunu kendinize bakılırsa ayarlayabilirsiniz afiyet olsun ????????.