Salamura Peynir Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 litre süt
- 1 büyük su bardağı yoğurt
- 300 ml 1 yemek kaşığı dolu tuz
- 1 yemek kaşığı tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel sütü tencerede kaynatın içine yoğurdu ekleyin 2 dk kaynasın. Tuzu ekleyin 5 dk pişsin.
- Peyniri pak bezde süzdürün peynirden çıkan suyu atmayın.
- Üzerine ağır bir şey koyun 6 saat beklesin vaktiniz var ise 8 saatte olabilir ben akşamdan yaptım sabah 8 üzere bezden çıkarıp peyniri dilimledim kusursuz oluyor.Dilimleyip ayırdığınız peyniri peynir suyunun içine tuzu atın peynirleri koyun.
- Salamura biçimde saklayın hiç bişey olmuyor kahvaltılarda tüketin mükemmel bir lezzeti var fotoğraf beklerim.