Salamura Peynir

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Salamura Peynir Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 litre süt
  • 1 büyük su bardağı yoğurt
  • 300 ml 1 yemek kaşığı dolu tuz
daha sonradan peynir suyuna eklemek için

  • 1 yemek kaşığı tuz
Salamura Peynir Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel sütü tencerede kaynatın içine yoğurdu ekleyin 2 dk kaynasın. Tuzu ekleyin 5 dk pişsin.
  2. Peyniri pak bezde süzdürün peynirden çıkan suyu atmayın.
  3. Üzerine ağır bir şey koyun 6 saat beklesin vaktiniz var ise 8 saatte olabilir ben akşamdan yaptım sabah 8 üzere bezden çıkarıp peyniri dilimledim kusursuz oluyor.Dilimleyip ayırdığınız peyniri peynir suyunun içine tuzu atın peynirleri koyun.
  4. Salamura biçimde saklayın hiç bişey olmuyor kahvaltılarda tüketin mükemmel bir lezzeti var fotoğraf beklerim.
Salamura Peynir Tanımı Fotoğraflı Yapılışı