Şakşuka

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Şakşuka Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 kg bursa domatesi (salçalık domates)
  • 4 büyük bahçe domatesi
  • 8 adet sarımsak
  • 3 kg patlıcan
  • 1.5-2 kg kil biber yada diğer biberde olur ben acısız kıl biber kullandım
  • 1.5 kg kapya biber
  • Sıvı yağ
  • Tuz (kış hazırlıklarında genelde kaya tuzu tercih ediyorum)
Şakşuka Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle domatesleri soyalım. Blenderden geçiriyoruz tencerede pişirmeye başlıyoruz. Suyunu bırakıp çekince yani yoğunlaşınca (suyunu çekince salça üzere sıçramaya başlıyor) tuzunu ve sarımsakları ekliyoruz. Beş dakika daha pişirip kapatalım.
  2. Patlıcanları soyup kızartmalık doğruyoruz. Biberleri kızartmalık doğruyoruz. Kıl kapya biberide kızartmalık doğrayalım.
  3. Patlıcanların rengi kararmadan sıvı yağ da tuzlayıp olağan kızartma yapar üzere kızartalım. Tuzunu az tutun.
  4. Kapya ve kıl biberler ortasında tıpkı süreci uyguluyoruz. Kızarttıklarımızın altına havlu kağıt serip fazla yağını alalım.
  5. sonrasındasında kızartma süreci bitince kızarttığımız biber patlıcan ve kapya biberleri domates sosun içine ekliyoruz. Karıştırıp tuzuna bakıyoruz. Tuz yeterliyse eklemiyoruz.
  6. Ocağın altını yakıp birkaç dakika bu türlü kaynatalım zira sıcak kavanoza kapatacağız.
  7. Kaynayan şakşukayı kavanozlara koyabilirsiniz dilerseniz çabucak tüketebilirsiniz. Sıcak kapatıp aykırı çevirelim bir gün o biçimde beklesin. Afiyet olsun.
Not: Bu verdiğim ölçüleri siz değiştirebilirsiniz aşağı üst ölçü belirttim siz kendiniz ölçü artırıp azaltabilirsiniz. Gereçlerden epeyce sevdiğiniz den çok koyabilirsiniz.

Not 1: Çok karıştırmıyoruz ezilmemesi için. Kızarttığımız için biber ve patlıcan epey yumuşak olacaktır.

Not 2: Kavanoz kapakları yeni ve kaynamış olmalıdır.

Not 3: Gereç ölçülerini değiştirebilirsiniz.

Şakşuka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı