Şakşuka Konserve

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Şakşuka Konserve Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo patlıcan
  • 2 kilo domates
  • 2 kilo karışık biber
  • 1 baş sarımsak
  • Kaya tuzu
  • Sıvıyağ
Şakşuka Konserve Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle zerzevatları yıkıyoruz başka ayrı küp halinde doğrayın.
  2. Tencereyi ocağa alıp sıvı yağı koyun yağ ısınınca patlıcanları koyun.
  3. Patlıcanları sıvı yağ da kızartın.
  4. Kızaran patlıcanları geniş bir leğene alın.
  5. Biberleride tıpkı biçimde kızartıp leğene alın.
  6. Domatesleride koyun pişmeye yakın ince doğranmış sarımsağı ve kaya tuzunu ekleyin karıştırın.
  7. Pişen domatesleride leğene alın, bütün zerzevatları karıştırın, kavanozlara doldurun.
  8. Kapakları iki geri bir ileri biçiminde sıkıca kapatın.
  9. Bulaşık makinesi boş iken içine yerleştirin makinenin en yüksek en uzun derecesine ayarlayın.
  10. ondan sonrasında güneş almayan bir yerde koruma edin.
Şakşuka Konserve Tanımı Fotoğraflı Yapılışı