Şakşuka Konserve Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kilo patlıcan
- 2 kilo domates
- 2 kilo karışık biber
- 1 baş sarımsak
- Kaya tuzu
- Sıvıyağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle zerzevatları yıkıyoruz başka ayrı küp halinde doğrayın.
- Tencereyi ocağa alıp sıvı yağı koyun yağ ısınınca patlıcanları koyun.
- Patlıcanları sıvı yağ da kızartın.
- Kızaran patlıcanları geniş bir leğene alın.
- Biberleride tıpkı biçimde kızartıp leğene alın.
- Domatesleride koyun pişmeye yakın ince doğranmış sarımsağı ve kaya tuzunu ekleyin karıştırın.
- Pişen domatesleride leğene alın, bütün zerzevatları karıştırın, kavanozlara doldurun.
- Kapakları iki geri bir ileri biçiminde sıkıca kapatın.
- Bulaşık makinesi boş iken içine yerleştirin makinenin en yüksek en uzun derecesine ayarlayın.
- ondan sonrasında güneş almayan bir yerde koruma edin.