Reyhanlı Domates Ezme Turşu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kilo rendelenmiş domates
- 1 baş sarımsak (Küp küp doğranmış)
- 15 tane kıl biber (İri doğruyoruz)
- 1 yemek kaşığı iri tuz
- Yarım çay bardağı elma sirkesi
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 tutam maydanoz
- 1 avuç kuru reyhan (Elimizle toz haline getirip ekliyoruz )
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm gereçleri derin bir kabın içerisine ek edip karıştırıyoruz.
- Birer kiloluk kavanozlara doldurup 2 gün oda sıcaklığında bekletip daha sonra buzdolabında koruma ediniz.
- İsterseniz biber ölçüsünü fazlalaştıra bilirsiniz. Dilerseniz direkte tüketebilirsiniz. Bekletmenin gayesi daha epey ekşisin diye. Çok ekşi severseniz sirke ölçüsünü çoğaltabilirsiniz.