Reyhanlı Domates Ezme Turşu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Reyhanlı Domates Ezme Turşu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo rendelenmiş domates
  • 1 baş sarımsak (Küp küp doğranmış)
  • 15 tane kıl biber (İri doğruyoruz)
  • 1 yemek kaşığı iri tuz
  • Yarım çay bardağı elma sirkesi
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 avuç kuru reyhan (Elimizle toz haline getirip ekliyoruz )
Reyhanlı Domates Ezme Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tüm gereçleri derin bir kabın içerisine ek edip karıştırıyoruz.
  2. Birer kiloluk kavanozlara doldurup 2 gün oda sıcaklığında bekletip daha sonra buzdolabında koruma ediniz.
  3. İsterseniz biber ölçüsünü fazlalaştıra bilirsiniz. Dilerseniz direkte tüketebilirsiniz. Bekletmenin gayesi daha epey ekşisin diye. Çok ekşi severseniz sirke ölçüsünü çoğaltabilirsiniz.
    💖
    affiyet olsun
    💖
    .
Reyhanlı Domates Ezme Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı