Rengi Kıvamı Tam Tutan Şeftali Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Rengi Kıvamı Tam Tutan Şeftali Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Afiyet olsun
.
Rengi Kıvamı Tam Tutan Şeftali Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 8 adet sert şeftali (1 buçuk kilo)
- 4 su bardağı toz şeker
- 1 adet limon suyu
Rengi Kıvamı Tam Tutan Şeftali Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeftalileri yıkadım,ufak küpler halinde doğradım .
- Tencereye bir sıra şeftali, bir sıra şeker halinde ek ettim en üste renk vermesi için şeftali çekirdeklerinide ekledim.
- Bir gece ağzı kapalı beklettim.
- Ertesi güne şekere suyunu salmış biçimde orta ateşe aldım.
- İlk otuz dk köpüklenmeler pek aldım.
- Bu sırada bir limonun suyunu ekledim kaynatmaya devam ettim.
- Köpükler büyümeye başlayınca kıvamına geldi toplamda bir saat oldu.
- Ocağı kapattım çekirdekleri tencereden aldım.
- Kışlık saklamak isterseniz sıcakken kavanoza koyup vakumlayabilirsiniz. Ben her vakit soğuduktan daha sonra kavanoza alıyorum buzdolabında saklıyorum.
Afiyet olsun
Rengi Kıvamı Tam Tutan Şeftali Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı