Pratik Koruk Ekşisi

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Pratik Koruk Ekşisi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo olgunlaşmamış üzüm
Pratik Koruk Ekşisi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda üzümleri tane tane ayıklayıp, düzgünce bol suda yıkayıp, süzelim.
  2. Ardından mutfak robotuna koyup, yeterlice püre haline getirelim. Süzgeç ile güzelce elimizle bastırarak süzelim.
  3. Ama benim üzere eldiven siz yapmayın kesinlikle eldiven kullanın elleriniz kaşıntı ve yanma yapmasın. Güzelce süzdükten daha sonra posasını ve bir su bardağı koruk suyunu bir kenara koyalım. Şerbetini yapmak için. Soğuk şerbeti de epey lezzetli oluyor.
  4. Süzdüğümüz üzüm suyunu tencereye alıp 15 dk kaynatıp, soğumaya bırakalım. Soğuyan üzüm suyunu buz kalıplarına koyup, donduralım.
  5. Ardından kalıptan çıkarıp, buzluk poşetine yerleştirip difrize koyalım. Yemek ve salatalarda bilhassa bamya yemeği de hayli hoş lezzet veriyor.
Not: Özgün koruk ekşisi ve koruk şerbeti olgunlaşmamış yediveren üzümden yapılırsa hoş olur.

Pratik Koruk Ekşisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı