Pratik Kışlık Vişne Saklama Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1,5 kg vişne
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 pet şişe
Not EkleTarifi Yazdır
- Bu tanım epey pratik. Buzlukta değil o niçinle yerde kaplamıyor. Buzdolabının zerzevat meyve kısmında kalabilir. bu türlü yaklaşık 2 yıl bozulmadan kalıyor tahminen daha fazlada kalır fakat ben en çok o kadar sakladım daha sonrasında tükettim.
- Kekler ve vişneli soslar süper oluyor çocuklar için içecek de oluyor.
- Şişeyi açarken ortasında basınç oluyor üstüne poşet geçirip (Fıskırma durumu olursa etraf batmasın diye)
- Kapağı süratlice açıp, çabucak büyükçe bir kaba döküyoruz vişneleri 5 dk ortasında kullanıma hazır.
- Bu tanımı sevgili kayınvalidem sevim sultandan öğrendim ♡ Haydi gelin yapılışını anlatayım.
- Vişneleri güzelce yıkayıp, saplarını ayıklayalım, tercihinize bağlı çekirdeklerini çıkarabilirsiniz.
- Ben konutta metal pipet ile fazlaca kolay ayıklıyorum. Tatlılarda çekirdeksiz kullanmak daha kolay komposto yapacaksanız.
- Çekirdekleri kalabilir ayıkladığımız vişneleri pet şişenin içine atıyoruz tercihen kola şalgam gazoz şişesi olabilir.
- Daha kalın ve sağlamlar ölçüsünü kendi tüketiminize göre ayarlayın. Ben 1 litrelik şalgam şişesi kullandım.
- Şişeyi sallayarak yeterlice dolduruyoruz.
- daha sonrasında üzerine 1 tatlı kaşığı şeker döküp, şişenin ağzını güzelce kapatıyoruz sıkı sıkı daha sonrasında buzluğun zerzevat meyve rafında saklayabilirsiniz.
- Denenmiş yıllardır konutumda yaptığım tanım meselai görmeyin ce paylaşmak istedim. Afiyet olsun. Son fotoğrafta geçen yıldan kalanı ekledim.