Pratik Kışlık Domates Sosu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvı yağ
- 10 12 kg domates
- 1 litre sirke
- 100 gr kaya tuzu
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle domatesleri suyla yeterlice ovuşturarak yıkıyoruz.
- daha sonra sirkeli suda en az 15 dk olacak biçimde bekletiyoruz.
- Sirkeli sudan çıkardığımız domatesleri gelişi hoş kesiyoruz kabuklarını soymadan işin pratikliği burda işte
- Kaynaması için geniş bir tencereye alıyoruz.
- İki üç kaynama geldikten daha sonra domatesler güzelce büzüştükten daha sonra blender yardımla sos haline geldikten daha sonra bir yemek kaşığı kaya tuzu ve yarım çay bardağı sıvı yağ ekledikten daha sonra kavanozlara alıp kapakları iki geri bir ileri tekniğiyle kapatıp karşıt çevirerek birkac saat bekliyoruz.
- Bir günde bekletilebilir. Yeterlice soğuması için daha sonrasında serin ve kuru yere kış için kaldırıyoruz. Şimdiden yapacaklara kolaylıklar diyorum afiyetler olsun.Not Blender (eğer olmazsa olmaz )