Pişmiş Mısırla Konserve

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Pişmiş Mısırla Konserve Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı su
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1.5 çay kaşığı şeker
  • 4 tane büyük mısır
  • 4 kavanoz ve kapağı
Pişmiş Mısırla Konserve Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda 10 dakika mısırları haşlayalım.
  2. Haşlanan mısırların suyu beyaz çıkana kadar 2 kere yıkayalım.
  3. Bıçak kullanarak mısırları çıkaralım.
  4. Tanelerinden ayırdığımız mısırları kavanozlara dolduralım.
  5. Kavanozun ağzı 2 parmak kadar eksik kalsın.
  6. Sıcak suyumuzun içine tuz ve şekeri ekleyip karıştırın.
  7. Mısırların üzerine çıkana kadar dolduralım.
  8. Bir kaşık sayesinde dıştan ortaya gerçek şişeyi dolanarak 4 -5 defa yapalım.
  9. Havasını aldıktan daha sonra üzerine su ile tamamlayıp kapağını sıkıca kapatalım.
  10. Uygun bir tencereye alalım.
  11. Kavanozları dizelim üzerini 1 parmak geçecek biçimde su doldurup yarım saat kaynatalım.
  12. Kaynayan kavanozu çıkarıp kapağını denetim edelim.
  13. Bir ıstırap yok ise zıt çevirerek bekletelim.
  14. Soğuduktan daha sonra buzdolabına kaldıralım.
    🌼
    🌺
    🌼
    🌽
    🌽
    🌽
  15. Hazırladığımız mısırın havası alınmazsa vakit içinde patlama yapabilir
    👍
    .
Pişmiş Mısırla Konserve Tanımı Fotoğraflı Yapılışı