Pişmiş Mısırla Konserve Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 su bardağı su
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 1.5 çay kaşığı şeker
- 4 tane büyük mısır
- 4 kavanoz ve kapağı
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda 10 dakika mısırları haşlayalım.
- Haşlanan mısırların suyu beyaz çıkana kadar 2 kere yıkayalım.
- Bıçak kullanarak mısırları çıkaralım.
- Tanelerinden ayırdığımız mısırları kavanozlara dolduralım.
- Kavanozun ağzı 2 parmak kadar eksik kalsın.
- Sıcak suyumuzun içine tuz ve şekeri ekleyip karıştırın.
- Mısırların üzerine çıkana kadar dolduralım.
- Bir kaşık sayesinde dıştan ortaya gerçek şişeyi dolanarak 4 -5 defa yapalım.
- Havasını aldıktan daha sonra üzerine su ile tamamlayıp kapağını sıkıca kapatalım.
- Uygun bir tencereye alalım.
- Kavanozları dizelim üzerini 1 parmak geçecek biçimde su doldurup yarım saat kaynatalım.
- Kaynayan kavanozu çıkarıp kapağını denetim edelim.
- Bir ıstırap yok ise zıt çevirerek bekletelim.
- Soğuduktan daha sonra buzdolabına kaldıralım.
- Hazırladığımız mısırın havası alınmazsa vakit içinde patlama yapabilir