Pirinç Pilavı Tane Tane

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Pirinç Pilavı Tane Tane Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağından az şehriye
  • 1 çay bardağından az sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1.5 çay bardağı su
Pirinç Pilavı Tane Tane Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bir çay bardağı pirinç ve bir tutam tuz bir kaba alın ılık su katın ve 45 dk bekletin üstünü bir kapakla kapatın.
  2. Tavaya bir çay bardağından az sıvı yağ katın daha sonra şehriye ek edin uygunca kavurun.
  3. daha sonra pirinç ılık su ile yıkayın, suyunu süzün şehriye ile kavurun 1 dk daha sonra 1. 5 su bardağı su ekleyin bir çay kaşığı tuz ekleyin kısık ateşte pişirin.
  4. Sıcak tutsun diye ve tane tane gelsin diye sofra bezine sarıyorum daha lezzetli oluyor.
Pirinç Pilavı Tane Tane Tanımı Fotoğraflı Yapılışı