Pirinç Pilavı Tane Tane Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 çay bardağı pirinç
- Yarım çay bardağından az şehriye
- 1 çay bardağından az sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1.5 çay bardağı su
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir çay bardağı pirinç ve bir tutam tuz bir kaba alın ılık su katın ve 45 dk bekletin üstünü bir kapakla kapatın.
- Tavaya bir çay bardağından az sıvı yağ katın daha sonra şehriye ek edin uygunca kavurun.
- daha sonra pirinç ılık su ile yıkayın, suyunu süzün şehriye ile kavurun 1 dk daha sonra 1. 5 su bardağı su ekleyin bir çay kaşığı tuz ekleyin kısık ateşte pişirin.
- Sıcak tutsun diye ve tane tane gelsin diye sofra bezine sarıyorum daha lezzetli oluyor.