Peynir İmali Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Peynir Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 5 litre süt
- 3 tatlı kaşığı peynir mayası
- 500 gram kaya tuzu
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sütü bi tencereye alıp,parmağı yakmayacak ılıklığa kadar ısıtıyoruz (kaynatmıyoruz)
- daha sonra ocaktan alıp üstüne 3 kaşık mayayı ekleyip karıştırıyoruz,aynı yoğurt mayalar üzere üstünü bi bezle kapatıp 30 dk bekletiyoruz.
- Peynirimiz mayalandıktan daha sonra kapağını açıp bir bıçakla tencerenin ortasındayken bıçakla kareler biçiminde kesiyoruz. (# böyle)
- daha sonra onu 2-3 dk bekletiyoruz.
- İyice karıştırıp bir daha 3 dk bekletip gazlı bezi bir delikli kabın içine serip onun üzerine boşaltıyoruz.
- Gazlı bezle suyunu düzgünce sıkıp süzüyoruz.
- Biraz o denli bekledikten daha sonra gazlı bezi çıkarıp,delikli kabın ortasında 4,5 saat orta ara alt üst çevirerek suyunu süzüyoruz.
- Derin tabağa alıp altını ve üstünü yeterlice tuzlayıp sertleşene kadar bekletiyoruz.
- İyice sertleşdikten daha sonra tabaktan alıp istediğiniz büyüklükte kesip yemek için buzdolabına koyabilirsiniz.
Peynir Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı