Peynir Üretimi

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Peynir İmali Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 litre süt
  • 3 tatlı kaşığı peynir mayası
  • 500 gram kaya tuzu
Peynir İmali Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle sütü bi tencereye alıp,parmağı yakmayacak ılıklığa kadar ısıtıyoruz (kaynatmıyoruz)
  2. daha sonra ocaktan alıp üstüne 3 kaşık mayayı ekleyip karıştırıyoruz,aynı yoğurt mayalar üzere üstünü bi bezle kapatıp 30 dk bekletiyoruz.
  3. Peynirimiz mayalandıktan daha sonra kapağını açıp bir bıçakla tencerenin ortasındayken bıçakla kareler biçiminde kesiyoruz. (# böyle)
  4. daha sonra onu 2-3 dk bekletiyoruz.
  5. İyice karıştırıp bir daha 3 dk bekletip gazlı bezi bir delikli kabın içine serip onun üzerine boşaltıyoruz.
  6. Gazlı bezle suyunu düzgünce sıkıp süzüyoruz.
  7. Biraz o denli bekledikten daha sonra gazlı bezi çıkarıp,delikli kabın ortasında 4,5 saat orta ara alt üst çevirerek suyunu süzüyoruz.
  8. Derin tabağa alıp altını ve üstünü yeterlice tuzlayıp sertleşene kadar bekletiyoruz.
  9. İyice sertleşdikten daha sonra tabaktan alıp istediğiniz büyüklükte kesip yemek için buzdolabına koyabilirsiniz.
Not:isterseniz çabucak tüketin, yok hayli yapacaksanız ,bekleyecekse şayet tuzlu suda bekletin. Çıkarıp o denli tüketin.

Peynir Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı