Pensilvanya’da trende bayan yolcuya tecavüz: Öteki yolcular yalnızca izledi

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Pensilvanya’da trende bayan yolcuya tecavüz: Öteki yolcular yalnızca izledi
ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki Philadelphia kentinde meydana gelen olay dehşete düşürdü.

ABD polisi, Fiston Ngoy isimli 35 yaşındaki evsiz adamın, SEPTA treninin Üst Darby kasabası istikametindeki seferinde, bayan yolculardan bir adedine cinsel istismarda bulunduğunu deklare etti. Olay anına ait kamera kayıtlarının incelendiğini belirten polisler, bayan yardım isterken vagonda öteki yolcuların da olduğunu, lakin bu şahısların bayanı yalnızca izleyip kimsenin yardım etmediğini tabir etti.

Kimse müdahale etmedi

Haber Küresel’in DailyMail’den aktardığına bakılırsa, Üst Darby Polis Müfettişi Timothy Bernhardt, sonunda bayana yardım etmeye karar veren kişinin tren vazifelisi olduğunu aktarırken vagonda öbür yolcular da bulunmasına karşın kimsenin adama müdahalede bulunmamasını rahatsız edici olarak kıymetlendirdi.

Olayın akabinde yaralanana bayanın civardaki bir hastaneye kaldırıldığı ve tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Şahit olarak görüşmek için trendeki öteki yolcuların belirlenmesini gerektiğini kaydeden polis grupları, kamera kayıtlarını titizlikle inceliyor.

‘Korkunç bir eylem’

SEPTA yetkilileri
ise hücumun akabinde bir bildiri yayımlayarak yaşananları ‘korkunç bir eylem’ olarak nitelendirdi. SEPTA sözcüsü Andrew Busch yaptığı açıklamada, “Saldırı, 911’i arayan bir SEPTA çalışanı tarafınca gözlemlendi. Memurların çabucak yansıda bulunarak polisi araması, şüphelinin hareket esnasında yakalamasını sağladı. Trende bu dehşetli olaya şahit olan diğer beşerler da vardı ve bir şoför 911’i arasaydı daha erken durdurulabilirdi. SEPTA bir cürmün işlendiğini yahut meydana gelen rastgele bir tehlikeli durumu gözlemleyen herkesi bunu bildirmeye çağırıyor. Acil bir duruma şahit olan herkes çabucak 911’i aramalıdır” tabirlerini kullandı.

Tecavüz ve akınla suçlanan Ngoy, olay yerinde tutuklandı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.