Pazı Sapı Turşusu Ve Kavrulması Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 10 kilo civarı pazı yalnızca sapları kullanılacak
- İri tuz
- 1 baş sarımsak su
- 1 adet soğan
- Pul biber karabiber
- 1 er çay kaşığı
Not EkleTarifi Yazdır
- Pazılar seçilip sapları kullanılacak yıkanıp doğranır.
- Kaynar bir kazanda rengi dönene kadar pişer rengi dönünce süzülür.
- Soğuk suyla şoklanır.
- daha sonra 5 kiloluk bir kaba pazı sapları kase yardımı ile konur.
- 2 şer defa konup tuz sarımsak atılır üstü naylon kağıt ile yapılır 10gün daha sonra turşu olur.
- Bir yemeklik alınır tuzlu olduğu için akşamdan suya alınır sabah süzülür sıkılır.
- 2 avuç yardımı ile daha sonra tencereye yağ konur.
- Soğan pul biber karabiber atılıp soğan kavrulur.
- Sıkılan pazılar atılır yeterlice karıştırılır afiyet olsun.