Pazı Sapı Turşusu Ve Kavrulması

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Pazı Sapı Turşusu Ve Kavrulması Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 kilo civarı pazı yalnızca sapları kullanılacak
  • İri tuz
  • 1 baş sarımsak su
Turşu olduktan daha sonraki malzeme

  • 1 adet soğan
  • Pul biber karabiber
  • 1 er çay kaşığı
Pazı Sapı Turşusu Ve Kavrulması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Pazılar seçilip sapları kullanılacak yıkanıp doğranır.
  2. Kaynar bir kazanda rengi dönene kadar pişer rengi dönünce süzülür.
  3. Soğuk suyla şoklanır.
  4. daha sonra 5 kiloluk bir kaba pazı sapları kase yardımı ile konur.
  5. 2 şer defa konup tuz sarımsak atılır üstü naylon kağıt ile yapılır 10gün daha sonra turşu olur.
  6. Bir yemeklik alınır tuzlu olduğu için akşamdan suya alınır sabah süzülür sıkılır.
  7. 2 avuç yardımı ile daha sonra tencereye yağ konur.
  8. Soğan pul biber karabiber atılıp soğan kavrulur.
  9. Sıkılan pazılar atılır yeterlice karıştırılır afiyet olsun.
Pazı Sapı Turşusu Ve Kavrulması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı