Patlıcan Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kilo patlıcan (minik boy)
- 2 kilo toz şeker
- 1.5 litre su
- 4-5 tane karanfil
- Yarım çay kaşığı limon tuzu
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda şeker ve suyu kaynatıp şerbeti hazırlayalım, limon suyu ve karanfilleri de ekleyelim. Kenarda bekletelim.
- Patlıcanların taç kısmını temizleyelim ve kaynar suda yumuşayana kadar haşlayalım. Ezilmemesine dikkat edelim.
- Haşlandıktan daha sonra çabucak soğuk suya alıp ortasındaki fazla suyu atmak için avuç ortasında epeyce ezmeden sıkalım.
- Kaynayan şerbetin içine alıp kıvam alıncaya kadar pişirelim. Altını kapatıp kavanozlara dolduralım.