Patlıcan Reçeli

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Patlıcan Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo patlıcan (minik boy)
  • 2 kilo toz şeker
  • 1.5 litre su
  • 4-5 tane karanfil
  • Yarım çay kaşığı limon tuzu
Patlıcan Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda şeker ve suyu kaynatıp şerbeti hazırlayalım, limon suyu ve karanfilleri de ekleyelim. Kenarda bekletelim.
  2. Patlıcanların taç kısmını temizleyelim ve kaynar suda yumuşayana kadar haşlayalım. Ezilmemesine dikkat edelim.
  3. Haşlandıktan daha sonra çabucak soğuk suya alıp ortasındaki fazla suyu atmak için avuç ortasında epeyce ezmeden sıkalım.
  4. Kaynayan şerbetin içine alıp kıvam alıncaya kadar pişirelim. Altını kapatıp kavanozlara dolduralım.
Patlıcan Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı