Patates Keki Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet orta uzunluk patates
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 4 kısım taze soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları kırın güzelce çırpın. Akabinde yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu ve tuzu ekleyip, tekrar çırpın.
- Son olarak unu ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana kadar güzelce karıştırın.
- Patatesi minik küpler halinde kesin. Taze soğanı ve maydanozu ince ince doğrayın.
- Hamurlu karışıma doğranmış patatesleri, maydanozu ve taze soğanları ekleyin.
- Karabiber, kimyon, kuru nane ve kırmızı pul biberi de koyun. Patatesli kek harcını düzgünce karıştırın.
- Hazırladığınız patatesli kek karışımını yağlanmış borcam içine dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Üzeri uygunca kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.