Patates Keki

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Patates Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 4 kısım taze soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Patates Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurtaları kırın güzelce çırpın. Akabinde yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu ve tuzu ekleyip, tekrar çırpın.
  2. Son olarak unu ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana kadar güzelce karıştırın.
  3. Patatesi minik küpler halinde kesin. Taze soğanı ve maydanozu ince ince doğrayın.
  4. Hamurlu karışıma doğranmış patatesleri, maydanozu ve taze soğanları ekleyin.
  5. Karabiber, kimyon, kuru nane ve kırmızı pul biberi de koyun. Patatesli kek harcını düzgünce karıştırın.
  6. Hazırladığınız patatesli kek karışımını yağlanmış borcam içine dökün.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Üzeri uygunca kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Patates Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı