Parmak Yedirten Köz Sebzeli Kahvaltı Sosu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Not; Damak zevkinize göre acı biberde katabiliriz içine
Parmak Yedirten Köz Sebzeli Kahvaltı Sosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 3 kilo domates (salçalık kullanalım)
- 3-4 adet közlenmiş patlıcan
- 1 kg közlenmiş kırmızı biber
- 10-15 adet robottan geçirilmiş yeşil biber
- 1 büyük baş sarımsak
- 1 /2 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı turşuluk tuz
- 4.5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 fincan zeytinyağ(hepsini sıvı yağ kullansakta olur
- 1 tatlı kaşığı kekik
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce patlıcan ve biberi közleyelim soğumaya bırakalım.
- Domatesleri yeterlice yıkayalım kabuklarıyla kesimli doğrayalım.
- Uygun bir tencereye sıvı yağ ek edelim ,domatesleri ek ederek orta ateşte orta ara karıştırarak kapağı kapalı domatesler pişirelim.
- Yeşil biberleri robotla kıyalım ek edelim.
- Köz biber ve patlıcanı doğrayım ek edelim sarımsağı,tuzunu zeytinyağını ekleyelim.
- Kekik serpiştirelim hepsini karıştırdıktan daha sonra yirmi dakika kadar hepsini kaynatalım.
- Kaynamış sosu blenderle ezelim epeyce ezmeyin çorba kıvamlı olmasın yavaşça pütürlü kalsın.
- Kavanozlara sıcak sosu alalım sıcakken düzgünce kapakları sağlamca sıkıştıralım.
- Kullanıma açtıktan daha sonra dolapta saklayın kavanozu.
- Kapağı açılmamış kavanozlar güneş görmez yerde uzun müddet saklamaya uygundur. Kapakları sıfır kullanalım. Afiyetle.
Not; Damak zevkinize göre acı biberde katabiliriz içine
Parmak Yedirten Köz Sebzeli Kahvaltı Sosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı