Pancar Şurubu Her Türlü Tatlılarda Doğal Renklendirici Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 orta uzunluk pancar
- 5 bardak su
- Şurup için;
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- Pancarı yıkayıp, kuruladım. Kabuklarını soyup, ince ince doğradım. Tencereye koyup, su ilavesiyle haşladım.
- Pancar yumuşadıktan daha sonra ocağı kapatıp, kendi suyunda 3-4 saat beklettim.
- Rengini suya daha uygun bırakmak için bekletiyoruz.
- Pancar dilimlerini sudan çıkarttım.
- Üzerine toz şekeri ilave edip, yoğunlaşıncaya kadar kaynattım. Reçel kıvamında olacak
- Ocaktan almaya yakın 1 tatlı kaşığı limon suyu ekledim, bir iki taşım daha kaynatıp ocağı kapattım.
- Benim haşlanmış pancar suyum 2,5 su bardağı çıktı.
- Şekerle kaynatınca ağırlaştı ve 1 su bardağından biraz fazla şurup çıktı.
- Sıcakken kavanoza koydum kapağını kapattım.
- Dilediğiniz renklendirmelerde kullanabilirsiniz. Pancar kokusu katiyen yok.
- Ben her pancar salatası yaptığımda haşlanmış pancar sularını bu türlü biriktirip bir seferde kaynatıyorum. Sizede bir teklif olsun. Yapacaklara şimdiden. Kolay gelsin.
- Aşağıda pratik bir tatlı üretimiyle kararı paylaştım. Krem şanti içine bir tatlı kaşığı eği kâfi oldu.
- Özellikle kremalı sütlü tatlılarda gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Ayva tatlısında ve kompostolarda kullanabilirsiniz. Ben gül reçeli ve kremşanty li bir sütlü tatlıda denedim. Aşağıda fotoğraflar var. Sonuç eksiksiz oldu.