Osmanlı Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 kilo osmanlı çileği küçük mis üzere kokulu
- 2 kilo toz şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Not EkleTarifi Yazdır
- Çilekleri ayıklıyoruz, bol su ile beş altı defa yıkıyoruz topraklı oluyor toprak kum gidinceye kadar yıkamak zorundayız.
- Çilekleri tencereye koyup, üzerine şekeri döküyoruz kapağını kapatıp, akşamdan sabaha bırakıyoruz şekerle çilek özleşsin diye.
- Sabah tencereyi ocağa alıp, altını yakıyoruz, reçel kaynamaya başlayınca üzerinde köpükler oluşuyor onu kevgirle alıyoruz içine limon tuzunuda ek edip, yoğunlaşıncaya kadar kaynatıyoruz.
- Ara orta bakıp, kıvamına bakıyoruz olunca pak kavanozlara sıcak sıcak doldurup, istediğimiz vakit açıp, kahvaltılarda tüketiyoruz. Yapanlara afiyet olsun eline sıhhat diyorum isteyen içine bademde koyabilir.