Osmaniye Kısırı

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Osmaniye Kısırı Tanımı İçin Materyaller

  • Kişi başı 1 çay bardağı bulgur
  • 1 tatlı kaşığı Salça
  • Zeytinyağı (Göz sonucu)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tozbiber
  • 1 çay kaşığının yarısı Karabiber
  • 1 çay kaşığının yarısı Kimyon
  • Nar ekşisi (Göz sonucu)
  • Marul (İsteğe bağlı)
  • Yeşil soğan (İsteğe bağlı)
  • 2 adet sarımsak
  • 1adet kuru soğan
  • Maydanoz
  • Karalahana
  • 2 adet domates
  • 2 adet salatalık
Osmaniye Kısırı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kişi başı çay bardağı ile bulguru sıcak su ile ıslatıyoruz üstünü kapatıp, dinlenmeye bırakıyoruz.
  2. Bulgur dinlenirken çabucak yeşilliklerimizi doğruyoruz.
  3. Kuru soğan ile sarımsağı dinlenmiş bulgurun içine bırakıp salçayıda ekleyip, güzelce yoğurma sürecini yapıyoruz.
  4. Akabinde baharatlarını atıp, yine yoğurma yapıyoruz.
  5. Akabinde yeşilliklerimizi atıyoruz içine ve üstüne zeytinyağı ve nar ekşisini ekliyoruz karıştırıp servise hazır. Afiyetler olsun.
Osmaniye Kısırı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı