Özel Pastacı Kreması Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 su bardağı süt
- 120 gr un (1 kahve fincanı 1 parmak eksik)
- Yarım kahve fincanı nişasta
- 1 kahve fincanı şeker (1 parmak eksik)
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 2 cay kaş vanilya)(benim vanilya sıvı biçimde olduğu için) yani
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket krem şanti
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt tencereye koyup üzerine, un, şeker, nişasta, pudra şekeri ve yumurta katılır.
- İlk evvel yavaş yavaş çırpıcı ile cirpilir ve çabucak sonrasında mikser ile çırpın ki pürüzsüz bir görünüm olsun diye. Ve ocakta pişirin. Muhallebi kıvamında olana kadar ocağı kapatın.
- Orta uzunluk bir kap içine boşaltın tereyağı ve vanilya eklenir (esasen diğerr kaba koyarak birinci sacakligi çıkmış oluyor)
- hemen sonrasında soğumaya bırakıyoruz.
- Üzerine streç sinema ile kapatıyoruz.
- Soğuduktan daha sonra içine krem şantil dök ve hoş ve çırp. Soğuk kullanım.