Nektari Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 adet nektari yahut şeftali
- 1.5 su bardağı toz şeker
- Yarım limon
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 1 adet çubuk tarçın (isteğe bağlı)
- 1 adet karanfil (isteğe bağlı)
Not EkleTarifi Yazdır
- Nektarilerimizin kabuklarını soyuyoruz.
- 2Pişirecegimiz tencereye küp küp doğruyoruz.
- Şekeri üzerini örtecek biçimde ekliyoruz. Kapağını kapatıp bir gece bekletiyoruz.
- Ertesi sabah sulanan nektarilerimizi kevgir ile alıp öbür bir kaba koyuyoruz.
- Şerbeti kaynatıyoruz. Tereyağını ekliyoruz. Ķöpüklenmesini ve şeffaf olmasını sağlayacaktır.
- Şerbet kaynadıktan daha sonra yarım limonu sıkıyoruz. Bir adet çubuk tarçın ve karanfil ek edip yoğunlaşıncaya kadar kısık ateşte kaynatıyoruz.
- Şerbet yoğunlaştığında kenara aldığımız nektarilerimizi ekliyoruz ve 5 dk daha kaynatıyoruz.
- Ocaktan alınca sıcak iken kavanoza koyuyoruz. Afiyet olsun.