Nektari Reçeli

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Nektari Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet nektari yahut şeftali
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 adet çubuk tarçın (isteğe bağlı)
  • 1 adet karanfil (isteğe bağlı)
Nektari Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Nektarilerimizin kabuklarını soyuyoruz.
  2. 2Pişirecegimiz tencereye küp küp doğruyoruz.
  3. Şekeri üzerini örtecek biçimde ekliyoruz. Kapağını kapatıp bir gece bekletiyoruz.
  4. Ertesi sabah sulanan nektarilerimizi kevgir ile alıp öbür bir kaba koyuyoruz.
  5. Şerbeti kaynatıyoruz. Tereyağını ekliyoruz. Ķöpüklenmesini ve şeffaf olmasını sağlayacaktır.
  6. Şerbet kaynadıktan daha sonra yarım limonu sıkıyoruz. Bir adet çubuk tarçın ve karanfil ek edip yoğunlaşıncaya kadar kısık ateşte kaynatıyoruz.
  7. Şerbet yoğunlaştığında kenara aldığımız nektarilerimizi ekliyoruz ve 5 dk daha kaynatıyoruz.
  8. Ocaktan alınca sıcak iken kavanoza koyuyoruz. Afiyet olsun.
Nektari Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı