Nefis Domates Soslu Cin Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 kilo bursa domatesi ( salçalık domates )
- 1 kilo acı cin biber
- 1 su bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 baş sarımsak
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikler geniş bir tencereye yağ, tuz ve sirkeyi koyup ocağa alıp, kaynatıyoruz. Akabinde evvelinde sıcak suda bekletip kabuğunu soyup, blendırdan geçirdiğimiz domatesleri ekliyoruz, karıştırıp 10 dakika yeterlice kaynatıyoruz.
- Ardından saplarını ayıkladığımız ve ortasından bıçak ile çizik attığımız cin biberleri tencereye ek edip güzelce karıştırıyoruz sarımsağı da ek edip, kısık ateşte 5 dakika kaynatalım.
- Ardından ocağın altını kapatmadan kavanozlara sıcak sıcak koyup kapağını kapatıp karşıt çevirelim bu form bütün malzemeyi yapalım.
- Ardından 24 saat bekledikten daha sonra kavanozları düzeltip, serin güneş görmeyen bir yerde koruma edelim 20 gün daha sonra turşumuz yemeye hazır (Kavanoz kapağı yeni olmalı unutmayalım) deneyeceklere şimdiden afiyet olsun