Nefis Ajvar Sos Lutenitsa (En Lezzetli Garanti Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
İster meze olarak isterseniz de makarna sosu ya da cipslerde taban sos olarak kullanabileceğiniz lezzeti garantili bir tanım geldi.Hemen kaydedin.
- 4 kg patlıcan
- 5 kg kapya biber
- 1,5 kg domates
- 1 büyük uzunluk kuru soğan
- 1 baş sarımsak
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı pulbiber
Not EkleTarifi Yazdır
İster meze olarak isterseniz de makarna sosu ya da cipslerde taban sos olarak kullanabileceğiniz lezzeti garantili bir tanım geldi.Hemen kaydedin.
- Patlıcan ve kapya biberleri yıkayıp tepsimize yerleştirip 200 derecede fırında közleyelim.
- Közlenmiş biber ve patlıcanları fırından alıp biberleri farklı patlıcanları başka poşete doldurup poşetlerin ağzını kapatarak dinlendirelim.
- O sırada soğan ve sarımsaklarımızı doğrayıp yağ ile birlikte derin büyük tenceremize alıp 2-3 dk soteleyelim.
- Domatesleri robottan geçirip ekleyerek suyunu yavaşça çekecek kadar pişirelim. (harlı ateşte 6-7 dk).
- Poşetler biraz soğuyunca açıp sebzelerimizin kabuklarını soyalım.
- Kaynayan tenceremize soyulup temizlenmiş patlıcan ve kapyalarımızı ekleyip karıştıralım.
- Blendırdan geçirerek kıvamını ayarlayalım.
- Baharatlarını ek edip 5 dk kısık ateşte kaynatıp konserve kavanozlarımıza doldurup yeni kapaklarla 1 geri 2 ileri biçiminde kapatıp aksi çevirelim.
- 1 gece bu türlü güzelce vakumlanmasını sağlayalım. Kış için yapmayıp çabucak tüketmek isterseniz istediğiniz kaba doldurup üzerini geçecek kadar sıvı yağla kaplayıp buzdolabına kaldırabilirsiniz. Afiyet olsun.