NATO gorevlisinin çarptığı Ezgi’nin annesi: Kent ortasında o süratte gitmek taammüden adam öldürmektir

dunyadan

Global Mod
Global Mod
NATO gorevlisinin çarptığı Ezgi’nin annesi: Kent ortasında o süratte gitmek taammüden adam öldürmektir
NATO vazifelisi ABD vatandaşı Reginald Thevenin’in Muğla Bodrum’da 19 yaşındaki Ezgi Aydındağ’a otomobil ile çarptı. Birfazlaca ameliyat geçirmek zorunda kalan Ezgi, felç oldu. 1 Temmuz’da Bodrum’da gerçekleşen kazada yüzde yüz kusurlu bulunan Thevenin, hür bırakıldı. Ezgi Aydındağ’ın annesi Fikriye Aydındağ, dava sürecini ve kızının yaşadıklarını Radyo Sputnik’te Ali Çağatay’la Seyir Hali programında anlattı.

Aydındağ, savcının iddianamesindeki kabahat tarifini “Acımız daima taze kaldı. hiç bir vakit acımız dinmedi. Kızımın o ağrı kesicilerin bile yetmediği üç ayı geçerken yatağa bağlı kalması her gün acımızı tazeledi. Ben adil yargılanacağını şu saatten daha sonra düşünüyorum. Savcı iddianamesini tam istediğimiz üzere taammüden öldürmekle hazırladı. Zira kent ortasında yaya yolunda o kadar süratli gitmek taammüden adam öldürmektir. Kızımın ardında adaletin olacağını düşünüyorum. İsimli denetim altında imza atması gerekiyormuş. Bırakıldı” diye aktardı.

‘Ameliyat olduk ancak ameliyatın kâfi olmadığını hepimiz biliyorduk’

Thevenin’in tüm masrafları karşılayacağı kelamı verdiğini söyleyen Aydındağ, akabinde kendisinin Ezgi’nin durumunu sormadığını “Bu kişi kızımı bir gün bile sormadı. 26. gün Ezgi ‘Gelsin. Yüzüme, bana, beni getirdiği hale baksın’ dedi. Bir gün gelip ‘Ben Ezgi’nin tüm masraflarını karşılayacağım. Ben epey üzgünüm. Gerekirse servetimi harcayacağım. Kendimi Ezgi için adayacağım’ dedi. Bir ameliyat parasını verdi. Muğla’da Devlet Hastanesi’ndeydik. Ameliyat olduk ancak ameliyatın kâfi olmadığını hepimiz biliyorduk. Oturma bile sağlanmadı bir ay boyunca. Diğer bir hastanede Azmi Hamzaoğlu’nu duyduk. Ona getirdik” diye belirtti.

‘Beş günlük ağır bakımda yatak yarası oluşmuş çocuğumda ‘

Aydındağ, hastanede kaldıkları müddette yaşadıkları zorlukları “Hastanede yatıyoruz. Yalnızca 8 günlük bir paket almış. Bir ay boyunca orada yattık zira ameliyatta bakteri üremiş. Bası yarası oluşmuş. Ağır bakımda ‘Altıma bile bakmadılar, anne’ dedi. Beş günlük ağır bakımda yatak yarası oluşmuş çocuğumda. Devlet Hastanesi’nde yara için hiç bir şey yoktu. Kendimiz yapmaya çalıştık. Ben nereden bileyim yara nasıl bakılır. Bundan beş gün evvel hayırsever Haluk Levent, bizi Liv Hospital hastanesine yatırdı. Biz evdeydik, meskende bakamıyorduk çocuğa. Oraya yatırdı. Beş gün evvel tekrar ameliyat oldu, çocuğum bası yiçinden. Bize on gün daha burada yatma imkanı tanındı” diye anlattı.

‘Ezgiyi hiç sormadılar, avukatı dahil hiçbirisi sormadı’

Aydındağ, Thevenin ve avukatına ulaşmakta çektikleri kuvvetlikleri ve masrafları nasıl karşıladıklarını deklare etti:

“Bu bireylere hiç ulaşamadık. Azmi Hamzaoğlu avukatını aradı. Ezgi hakkında bilgi vermek istedi. Bunun tedavisinin sürecinin uzun olacağını söylemiş oldu. Onlara hiç ulaşılmadı. Avukatına da o şahıslara de ulaşılmadı. sonrasındasında kamuoyundan duyurmak istedim. Bana Türkçe yazmaya başladı adam: Siz beni öldürmek mi istiyorsunuz, sokakta beni linç mi etsinler? Benim gayem kimseyi linç etmek değil. Benim gayem çocuğumun tedavisi sağlansın. Adalet yerini bulsun. Ezgiyi hiç sormadılar. Avukatı dahil hiçbirisi sormadı. Avukatı istifa etmiş. Kız arkadaşı ‘Hastanenin masraflarını ödeyemiyoruz. Paramız yok’ dedi. Biz orada 30 gün kaldık. 30 gün boyunca 200 küsurata çıkmış. Bizim onu ödeyecek esasen gücümüz yoktu. Daha evvel söyleseydi ona göre davranırdık. Ben meskenimi sattım. Eş dosttan borç aldım, kredi çektim. Parayı yatırdım daha sonra meskenimi sattım. Sattığım parayla da krediyi kapatıp eş dosta parasını iade ettim”

‘Benim kızım buna mı reva?’

Sonuna kadar davanın peşini bırakmayacağını belirten Aydındağ, “hiç bir vakit peşini bırakmayacağım. Benim kızım üniversiteye gitmesi gerekiyorken şu an yatağa bağlı. Koşup oynuyorken bütün arkadaşları geliyor. Ezgi’nin gülücükleriyle biz tanıyoruz. Sevinciyle tanıyoruz. Artık kızım her gün ağlıyor. Yatakta kalkamıyor. Kendi gereksinimlerini ben karşılıyorum. Kızımın tuvaletini ben yaptırıyorum, idrarı sondaya bağlı. Benim kızım buna mı reva? Bir kullanma kararı benim kızım yatağa bağımlı kaldı. Bunun ardında durmadı” diye ekledi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.