Mürdüm Eriği Marmalet Tanımı

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Mürdüm Eriği Marmalet Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kg mürdüm eriği (Çekirdeği çıkarılmış hali )
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
Mürdüm Eriği Marmalet Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Erikler yıkanıp çekirdekleri çıkartılır.
  2. Uygun bir tencereye alınır üzerine, şeker, su ek edip kaynamaya bırakılır.
  3. Erikler yumuşayınca blendırdan geçirilir kıvama gelene kadar kaynatılır.
  4. Eğer blendırınız yoksa fotoğraftaki süzgeç kullanılır.
  5. Kıvam alan marmelatlar pak sağlam kavanozlara huni sayesinde doldurulur kapakları sıkıca kapatılır.
  6. Tüketeceğiniz vakit açtığınız kavanozu buzdolabına kaldırın raf ömrü uzun olsun.
  7. Sulandırıp meyve suyu olarakta tüketilir. Afiyet olsun⚘.
Mürdüm Eriği Marmalet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı