Mürdüm Eriği Marmalet Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 kg mürdüm eriği (Çekirdeği çıkarılmış hali )
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
Not EkleTarifi Yazdır
- Erikler yıkanıp çekirdekleri çıkartılır.
- Uygun bir tencereye alınır üzerine, şeker, su ek edip kaynamaya bırakılır.
- Erikler yumuşayınca blendırdan geçirilir kıvama gelene kadar kaynatılır.
- Eğer blendırınız yoksa fotoğraftaki süzgeç kullanılır.
- Kıvam alan marmelatlar pak sağlam kavanozlara huni sayesinde doldurulur kapakları sıkıca kapatılır.
- Tüketeceğiniz vakit açtığınız kavanozu buzdolabına kaldırın raf ömrü uzun olsun.
- Sulandırıp meyve suyu olarakta tüketilir. Afiyet olsun⚘.