Mozzarella Peyniri Tanımı

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Mozzarella Peyniri Tanımı İçin Materyaller

  • 4 lt süt
  • 1,5 su bardağı elma sirkesi
  • Buzlu su
Mozzarella Peyniri Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bir tencereye sütün tamamını ekliyoruz ve 48 dereceye kadar ısıtıyoruz.
  2. Öbür taraftan öbür bir tencereye su koyup üzerine de süzgeci koyarak bu türlü suyumuzu kaynatıyoruz.
  3. Sütümüz 48 dereceye geldikten daha sonra içerisine 1,5 su bardağı elma sirkesini ekliyoruz.
  4. Süt kesilene kadar bu türlü pişiriyoruz.
  5. Süt güzelce kesilince peynir kıvamı alıyor ve peynir haline gelen kısmı sudan çıkarıp süzgeçte süzüyoruz.
  6. Süzüldükten daha sonra süzgeci ortasında kaynattığımız suya koyup 1-2 dakika bunu bekletiyoruz.
  7. Bu beklerken bizde bir kapta buzlu su hazırlıyoruz.
  8. Artık ise peyniri düzgünce sıkarak yumak biçimine getirip buzlu suda 1-2 dakika beklettikten daha sonra strece sarıp buzdolabında yarım saat bekletiyoruz. Peynirimiz hazır.
Mozzarella Peyniri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı