Mozzarella Peyniri Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 lt süt
- 1,5 su bardağı elma sirkesi
- Buzlu su
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir tencereye sütün tamamını ekliyoruz ve 48 dereceye kadar ısıtıyoruz.
- Öbür taraftan öbür bir tencereye su koyup üzerine de süzgeci koyarak bu türlü suyumuzu kaynatıyoruz.
- Sütümüz 48 dereceye geldikten daha sonra içerisine 1,5 su bardağı elma sirkesini ekliyoruz.
- Süt kesilene kadar bu türlü pişiriyoruz.
- Süt güzelce kesilince peynir kıvamı alıyor ve peynir haline gelen kısmı sudan çıkarıp süzgeçte süzüyoruz.
- Süzüldükten daha sonra süzgeci ortasında kaynattığımız suya koyup 1-2 dakika bunu bekletiyoruz.
- Bu beklerken bizde bir kapta buzlu su hazırlıyoruz.
- Artık ise peyniri düzgünce sıkarak yumak biçimine getirip buzlu suda 1-2 dakika beklettikten daha sonra strece sarıp buzdolabında yarım saat bekletiyoruz. Peynirimiz hazır.