Mor Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Mor Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 yemek kaşığı kaya tuzu yada kaynak tuzu
- 1 orta uzunluk mor lahana
Mor Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mor lahana yemeklik yiyeceğiniz boyutta doyranıp, derin bir kaseye konur.
- 3 yemek kaşığı tuz ile ovularak 3 saat suyunu bırakması beklenir.
- Suyunu bıraktıktan daha sonra pak cam bir kavanoza bastırarak hava boşluğu olmayacak biçimde konur.
- Suyunu bırakan mor lahana suyu en son kavanozun üstüne, lahanaları kapatıcak biçimde doldurulur.
- Hiç kullanılmamış yeni kavanoz kapağı ile sıkıca kapatılır.
- 2 hafta boyunca güneş görmeyen serin yerde fermante olmaya bırakılır.
- Kavanoz kapağı açıldıktan daha sonra buz dolabında koruma edilir. Afiyet olsun.