Mor Lahana Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Mor Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu yada kaynak tuzu
  • 1 orta uzunluk mor lahana
Cam kavanoz


Mor Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Mor lahana yemeklik yiyeceğiniz boyutta doyranıp, derin bir kaseye konur.
  2. 3 yemek kaşığı tuz ile ovularak 3 saat suyunu bırakması beklenir.
  3. Suyunu bıraktıktan daha sonra pak cam bir kavanoza bastırarak hava boşluğu olmayacak biçimde konur.
  4. Suyunu bırakan mor lahana suyu en son kavanozun üstüne, lahanaları kapatıcak biçimde doldurulur.
  5. Hiç kullanılmamış yeni kavanoz kapağı ile sıkıca kapatılır.
  6. 2 hafta boyunca güneş görmeyen serin yerde fermante olmaya bırakılır.
  7. Kavanoz kapağı açıldıktan daha sonra buz dolabında koruma edilir. Afiyet olsun.
Mor Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı