Mor Lahana Turşusu Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Mor Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 adet orta uzunluk lahana
- Yarım çay bardağı sirke (beyaz yahut üzüm sirkesi )
- 1 yemek kaşığı tuz (iri tuz)
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 6 diş orta uzunluk sarımsak
- Su
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle lahanamızı ortadan ikiye bölelim .
- Akabinde yine böldüğümüz modülleri ortadan tekrar bölelim ve güzelce yıkadıktan daha sonra bıçakla ne fazlaca kalın ne epey ince dilelim .
- Akabinde derin kabımıza alıp üzerine 1 yemek kaşığı tuzu dökelim düzgünce yoğuralım .
- daha sonra koyacağımız pet bidona 3 diş sarımsağı en alt tabanına koyalım üzerine lahanaları atalım (tamamını doldurmamak) kuralıyla tekrar ortasına 3 diş sarımsağımızı koyalım.
- Kalan lahanalarımızı koyalım, akabinde 1 yemek kaşığı tuzu ve 1 yemek kaşığı limon tuzumuzu koyalım ve yarım çay bardağı sirkemizi (üzüm sirkesi yahut beyaz sirke) dökelim.
- Akabinde mataramızın ağız kısmına kadar üzerine suyumuzu ek edelim ve ağzını sıkı kapatıp aykırı çevirip bırakalım .
- 5 dk daha sonra buz dolabına koyalım 1 gün daha sonra soframıza renk katıp lezzetine doyumu olmayan bir biçimde yiyelim kesinlikle denemenizi öneririm.
Mor Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı