Mis Kokulu Kayısı Reçeli Tanımı Tam Ölçülü Nefismi Nefis Görüntülü

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Mis Kokulu Kayısı Reçeli Tanımı Tam Ölçülü Nefismi Nefis İçin Malzemeler

  • 2 kg kayısı
  • 1.5 kg toz şeker
  • Çeyrek limon
Mis Kokulu Kayısı Reçeli Tanımı Tam Ölçülü Nefismi Nefis Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Taze, mis kokulu, dağılmayan, tam ölçülü kayısı reçeli tarifimle geldim
🙂


NOT: Görüntümü izlediyseniz lütfen instagram sayfamı @agzimizintadi_ takip etmeyi unutmayın
🙂
Benim için hepiniz fazlaca değerlisiniz. Teşekkürler
🙂


  1. Güzelce yıkadığımız kayısıların çekirdeklerini ayırıp uygun bir tencereye dilimliyoruz.
  2. Ayırdığımız çekirdekleri kırıp ortasındaki kayısı bademlerini çıkartıyoruz.
  3. Bademleri rahat soyabilmek için sıcak suya koyuyoruz.
  4. Kayısılara şekeri ve kabuklarını soyduğumuz bademleri de ekleyip ocağa alıyoruz.
  5. Oluşan köpükleri topluyoruz.
  6. Yaklaşık 45dk kaynattığımız ve kıvam alan kayısılarımıza çeyrek limon suyunu sıkıp 1-2dk daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
  7. Kavanozlara eşit biçimde bölüştürüyoruz.
  8. Kaynattığımız fakat soğumaya bıraktığımız kavanoz kapaklarının kuru olduğundan emin olduktan daha sonra kavanozlarımızı sıkıca kapatıp karşıt diziyoruz.
  9. 24 saat baş aşağı beklettikten daha sonra düzeltip güneş görmeyen serin bir yerde 1 sene koruma edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
🙂



Mis Kokulu Kayısı Reçeli Tanımı Tam Ölçülü Nefismi Nefis Fotoğraflı Yapılışı