Mis Kokulu Kayısı Reçeli Tanımı Tam Ölçülü Nefismi Nefis İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Taze, mis kokulu, dağılmayan, tam ölçülü kayısı reçeli tarifimle geldim
NOT: Görüntümü izlediyseniz lütfen instagram sayfamı @agzimizintadi_ takip etmeyi unutmayın
Benim için hepiniz fazlaca değerlisiniz. Teşekkürler
Mis Kokulu Kayısı Reçeli Tanımı Tam Ölçülü Nefismi Nefis Fotoğraflı Yapılışı
- 2 kg kayısı
- 1.5 kg toz şeker
- Çeyrek limon
Not EkleTarifi Yazdır
Taze, mis kokulu, dağılmayan, tam ölçülü kayısı reçeli tarifimle geldim
NOT: Görüntümü izlediyseniz lütfen instagram sayfamı @agzimizintadi_ takip etmeyi unutmayın
- Güzelce yıkadığımız kayısıların çekirdeklerini ayırıp uygun bir tencereye dilimliyoruz.
- Ayırdığımız çekirdekleri kırıp ortasındaki kayısı bademlerini çıkartıyoruz.
- Bademleri rahat soyabilmek için sıcak suya koyuyoruz.
- Kayısılara şekeri ve kabuklarını soyduğumuz bademleri de ekleyip ocağa alıyoruz.
- Oluşan köpükleri topluyoruz.
- Yaklaşık 45dk kaynattığımız ve kıvam alan kayısılarımıza çeyrek limon suyunu sıkıp 1-2dk daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
- Kavanozlara eşit biçimde bölüştürüyoruz.
- Kaynattığımız fakat soğumaya bıraktığımız kavanoz kapaklarının kuru olduğundan emin olduktan daha sonra kavanozlarımızı sıkıca kapatıp karşıt diziyoruz.
- 24 saat baş aşağı beklettikten daha sonra düzeltip güneş görmeyen serin bir yerde 1 sene koruma edebilirsiniz.
Mis Kokulu Kayısı Reçeli Tanımı Tam Ölçülü Nefismi Nefis Fotoğraflı Yapılışı