Miami tavus kuşu sıkıntısına el atıyor: ‘Çiftleşme mevsiminde şikayetler tavan yapıyor’

dunyadan

Global Mod
Global Mod
Miami tavus kuşu sıkıntısına el atıyor: ‘Çiftleşme mevsiminde şikayetler tavan yapıyor’
ABD’nin Güney Florida eyaletinde yer alan Miami- Dade bölgesinde ilgili kollayıcı yasanın gevşetilmeye karar verilmesi daha sonrası tavus kuşları birtakım bölgelerde ‘istenmeyen kişi’ ilan edilebilir. Bu kuşların yakalanması yahut ziyan verilmesine ait 20 yıllık maddedeki kelam konusu değişiklikle bölgedeki kentler, insancıl planlar sunabildikleri takdirde tavus kuşlarını istenmedikleri yerlerden gönderme hakkı kazanacak.

Save the peacocks https://t.co/Svk28U8Emn

— Johanna Usma (@JohannaUsma) February 2, 2022



Temsil ettiği bölge tavus kuşlarının serbestçe sokaklarda gezinebildiği Coral Gables ve Miami’yi de kapsayan siyasi yetkili Raquel Regalado, “Çiftleşme mevsiminde aldığımız şikayetler tavan yapıyor. Çok agresifleşiyorlar. Yumurtluyor, birtakım yerlere yuva yapıyor, otomobilleri gagalıyorlar” diyerek şikayetlerin ana kaynağını deklare etti.


Bölge halkının bir kısmı bir arada yaşamayı öğrendikleri tavus kuşlarından yana şikayet etmezken bir kısmı de çıkardıkları gürültü ve mesken ve otomobillere verdikleri ziyandan ötürü sıkıntılı.


Mahallî ömür alanı haricinde beşerler tarafınca şuurlu ya da istenmeyerek getirilmiş ve burada yaşamaya başlamış hayvanlar egzotik çeşitler olarak isimlendiriliyor. Egzotik tiplere ait eyalet kanunları bu hayvanların bir daha yabanî tabiata gönderilmesini engelliyor ancak sayıları giderek artan bu hayvanları bakım merkezleri de kabul etmiyor. Fakat her egzotik hayvan bölgede tavus kuşları kadar şanslı olmadı. Sözgelimi eyalet yırtıcı ömür kurulu yetkilileri iguana ve Burma pitonlarının öldürülmesini özgür bırakmıştı.

Some residents love the colorful birds while others complain of droppings, noise and the damage they cause by roosting on cars or houses. https://t.co/u914dicIqj

— HuffPost Weird News (@HuffPostWeird) February 2, 2022
Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.