Evde Ocakta Biber Salçası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 kg kapya biber
- 2,5 yemek kaşığı tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Kapya biberleri çekirdeklerinden ayırıp güzelce yıkalım.
- Kesip bir tencereye alalım ve yarısına gelecek kadar su ekleyelim kaynamaya bırakalım orta ara karıştıralım.
- Biberler yumuşayınca suyunu süzüp blendır yahut kevgirden geçirelim. Pürüzsüz bir kıvam olacak.
- Bu kademede tuzu ekleyebilirsiniz.
- İmkanınız var ise bir tepsiye yayıp güneşte kurutun suyunu çekene kadar.
- Eğer imkanınız yoksa.İşte tüm sıkıntı ve sabır burada kısık ateşte uzun uzun karıştırarak pişirmelisiniz.
- Sürekli karıştırmalısınız ki kaynadığı için etrafa sıçrıyor.
- Suyunu düzgünce çekip tam kıvam alana kadar ocakta pişmeye bırakıyoruz. Karıştırmayı ihmal etmiyoruz
- Kıvam alınca bir kavanoz yada 2 litrelik sarı kapaklı küçük bidona koyabilirsiniz.
- Üzerine sıvı yağ sökmeyi unutmayın.Şimdiden deneyen her insanın ellerine sıhhat