Meskende Ocakta Biber Salçası Görüntülü

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Evde Ocakta Biber Salçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kg kapya biber
  • 2,5 yemek kaşığı tuz
Evde Ocakta Biber Salçası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kapya biberleri çekirdeklerinden ayırıp güzelce yıkalım.
  2. Kesip bir tencereye alalım ve yarısına gelecek kadar su ekleyelim kaynamaya bırakalım orta ara karıştıralım.
  3. Biberler yumuşayınca suyunu süzüp blendır yahut kevgirden geçirelim. Pürüzsüz bir kıvam olacak.
  4. Bu kademede tuzu ekleyebilirsiniz.
  5. İmkanınız var ise bir tepsiye yayıp güneşte kurutun suyunu çekene kadar.
  6. Eğer imkanınız yoksa.İşte tüm sıkıntı ve sabır burada kısık ateşte uzun uzun karıştırarak pişirmelisiniz.
  7. Sürekli karıştırmalısınız ki kaynadığı için etrafa sıçrıyor.
  8. Suyunu düzgünce çekip tam kıvam alana kadar ocakta pişmeye bırakıyoruz. Karıştırmayı ihmal etmiyoruz
    🤩
    .Yaklaşık 2 – 3 saat sürüyor
    🤭
    .
  9. Kıvam alınca bir kavanoz yada 2 litrelik sarı kapaklı küçük bidona koyabilirsiniz.
  10. Üzerine sıvı yağ sökmeyi unutmayın.Şimdiden deneyen her insanın ellerine sıhhat
    🤩
    🤌
Evde Ocakta Biber Salçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı