Mesken Yoğurdu (Taş Üzere Tutan Tüm Püf Noktalarıyla)

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Mesken Yoğurdu (Taş Üzere Tutan Tüm Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Materyaller

  • 5 kg çiğ süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt (Oda sıcaklığında)
  • Yarım çay kaşığı tereyağ
  • Yarım çay kaşığı toz şeker (Yoğurt mayası ekşiyse kullanabiliriz)
Konut Yoğurdu (Taş Üzere Tutan Tüm Püf Noktalarıyla) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Sütümüzü orta ara karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  2. Kaynamaya başladıktan daha sonra sütün içerisindeki suyun buharlaşıp çıkması için kepçe sayesinde sütümüzü havalandırarak karıştıralım.15 dk kadar kaynasın.
  3. Ocağın altını kapatıp sütün ılımasını bekleyalim.
  4. Serçe parmağımızla sütün sıcaklığını denetim edelim. Şayet parmağımızı 7 saniye kadar sütün içerisinde tutabiliyor ve daha sonrasında sütün sıcaklığı parmağımızı yakıyorsa olmuş demektir.
  5. Maya için 2 yemek kaşığı yoğurdun içerisine tereyağını ve sütten birkaç kaşık dökelim mayamız ılısın.
  6. Mayamız ekşi ise 1 çay kaşığına yakın toz şeker katabiliriz.
  7. Güzelce karıştırıp sütümüzün içerisine döktükten daha sonra bir kaç sefer karıştıralım.
  8. Tencerenin kapağını kapatalım.
  9. Tencereyi bir bezle yeterlice sarıp 5 saat kadar hiç açmadan bekletelim.Süre sonunda yoğurdumuz tutmuşsa ağızları açık bir biçimde oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim.
  10. daha sonrasında buzdolabına kaldıralım.
  11. Bir gün ağzı açık biçimde dolapta bekletelim.Sulanmaması için yoğurdun üzerine bez örterek fazla suyunu alabilirsiniz.????
Mesken Yoğurdu (Taş Üzere Tutan Tüm Püf Noktalarıyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı