Ev İmali Mantı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için;
- 10 yumurta
- 10 su bardağı su
- Aldığı kadar un
- 8 adet soğan (Büyük) 10 soğan (Küçük)
- 1.5 kilo et
- Karabiber
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru sert bir biçimde yoğuralım ve biraz dinlendirelim.
- Dinlenen hamuru 11 bezeye bölelim. Hamuru yeteri kadar açalım.
- Mantı kesme aparatıyla küçük kare kare keselim (Mantı kesme aparatı yoksa oklava ve bıçak sayesinde da kesebilirsiniz)
- İçi kestiğimiz kare modülün içine koyun ve iki taraftan tutarak katlayın.
- İster fırınlayarak ister dondurarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun )